Сообщение об ошибке

Notice: Only variables should be passed by reference в функции eval() (строка 6 в файле /var/www/fastuser/data/www/infosec.com.ua/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).

Кредитна карта Visa Classik від ОТP Банку. Переваги та недоліки

Кредитна карта Visa Classik від ОТP Банку - це класична кредитка з цілком достатнім лімітом і можливістю її оформлення без довідки про доходи. Правда, і ліміт без вищезгаданого документа буде набагато нижче. Особливість карти в тому, що при виїздах за кордон з її допомогою можна оформити страховий поліс строком на один рік.                                   

Як оформити кредитну карту від ОТP Банку?

Для оформлення кредитки OTP банку необхідні паспорт і ідентифікаційний податковий код. Якщо ж є бажання оформити кредитну картку на велику суму (20 000 гривень або вище), то необхідні наступні документи:

  • Оригінал або копія трудової книжки (якщо ви віддасте перевагу пред'явити копію, то кожну сторінку необхідно завірити підписом керівника підприємства та печаткою).
  • Довідка, що відображає кредитну історію непогашених кредитних зобов'язань іншого або інших банків (якщо такі є).
  • Документи на володіння активами - нерухомістю, автомобілем і так далі (при наявності таких активів).
  • Довідка про розмір заробітної плати за 12 місяців, яка повинна бути завірена в бухгалтерії із зазначенням посади та точною датою початку роботи. Завіряти повинні головний бухгалтер і директор підприємства або його заступник. Якщо ж ви працюєте менше року, то довідка повинна бути за весь період роботи, але не менше, ніж за 6 місяців.
  • Для тих, хто працює за контрактом з компанією-нерезидентом або моряків потрібна копія останнього контракту, завірена печаткою роботодавця і його точний переклад, завірений нотаріусом. Крім того, моряки повинні пред'явити спеціальний паспорт та довідку з компанії (термін наступного рейсу, посаду та оклад).

Оформити картку можна або у відділенні, або на сайті банку, заповнивши форму. Після того, як з вами зв'яжеться кредитний менеджер і повідомить про позитивне рішення банку, можна продовжити оформлення вже у відділенні. Додаткова активація карти не потрібна.

Вартість оформлення та обслуговування кредитки від ОТP Банку

Випуск і обслуговування картки проходить абсолютно безкоштовно, але лише перші три місяці. Потім обслуговування картки оплачується з розрахунку 20 гривень на місяць. Втім, навіть ця комісія не буде списана, якщо за пільгові три місяці клієнт здійснить оплату різних товарів, у тому числі і в Інтернет-магазинах, на загальну суму понад 3000 гривень.

Як зняти готівку? Де можна зняти?

Готівку можна зняти в банкоматах OTP банку, пунктах видачі готівки, банкоматах будь-якого іншого банку навіть за кордоном. Для зняття готівки через касу банку або в пункті видачі готівки необхідні карта і паспорт. При відсутності того чи іншого, у видачі готівки може бути відмовлено.

Вартість зняття готівки з кредитної картки ОТP Банку через банкомати

Комісія за зняття готівки в банкоматах OTP банку або через касу становить 4% + 3 гривні, незалежно від суми. Так як банків-партнерів у OTP банку не мається, гроші можна зняти і в банкоматі будь-якого іншого банку України. Вартість зняття - 4% + 15 гривень. Отримання готівки у закордонних банкоматах обійдеться в ті ж 4% + 30 гривень.

Кредитний ліміт по карті Visa Classik від ОТP Банку

Кредитний ліміт по карті становить від 1 000 гривень до 20 000 гривень. Можна отримати і більше (до 60 000 гривень), але з певним набором документів. Розмір ліміту визначає кредитний комітет.

Чи є на кредитній карті від ОТP Банку пільговий (грейс) період?

Пільговий період по даній карті складає до 55 днів з моменту здійснення покупки або зняття готівки. Для оплати практично безвідсоткового кредиту необхідно погасити заборгованість в повному обсязі до 25 числа в місяці, наступному за операційним. Пільговий відсоток становить 0.0001% річних. Наприклад, ви витратили 1500 гривень 24 травня та 1 000 гривень 3 червня. До 25 червня вам необхідно погасити тільки першу зняту суму - 1 500 гривень, а, взята пізніше 1 000 гривень почекає до 25 липня. Якщо ж заборгованість у повному обсязі не буде погашена у визначений банком термін, то за використання кредитних коштів доведеться платити відсотки за встановленою стандартною ставкою.

Порядок погашення кредиту по кредитній карті Visa Classik

Базова процентна ставка на даний кредит становить 32% річних. Графік погашення встановлюється, виходячи з побажань і можливостей самого клієнта. Сума мінімального платежу - не менше 5% від поточної заборгованості плюс відсотки і комісії, нараховані до дати погашення. У кожному разі, сума не може становити менше 50 гривень, якщо ви не впевнені у власних розрахунках - зателефонуйте за телефоном «гарячої лінії» (0-800-300-051) або зверніться до відділення банку. Максимальний термін погашення кредиту відсутній.

Прострочили оплату по кредитній карті від ОТP Банку. Що буде?

При простроченні оплати по кредитній карті банк нараховує штрафну комісію в розмірі 50 гривень. Втім, можуть бути додаткові комісії на розсуд кредитного комітету, тому дану інформацію варто уточнити, звернувшись до кредитного менеджера у відділенні банку. Отже, при наступному платежі необхідно погасити штраф і можливу пеню, потім відсотки і лише потім мінімальний платіж по кредитній заборгованості за два місяці.

Використання кредитки як дебетової картки

Дана кредитна карта може бути використана для накопичення власних коштів, але процентна ставка в даному випадку не передбачена. Втім, банк завжди дає можливість внести зміни в стандартний кредитний договір. Правда, оплата за це трохи зависока - 1 000 гривень за один договір (за наявності декількох карт).

Як покласти гроші на кредитну карту Visa Classik від ОТP Банку?

Поповнити картку можна через банкомат, доповнений функцією прийому готівкових коштів або через касу банку. Комісії при поповненні картки не існує, але карта обов'язкова. Рух по карті можна відстежити за допомогою банкомату, дзвінком на «гарячу лінію» або через SMS повідомлення. Вартість останнього становить 7 гривень, інші варіанти - безкоштовно. Паперову роздруківку руху коштів можна отримати у відділенні банку за письмовим запитом, вартість даної послуги складає 50 гривень.

Переваги та недоліки даної кредитної карти в порівнянні з аналогічними картами інших банків

Досить зручна карта для великих покупок за безготівковим розрахунком, а ось зняття готівки краще робити тільки в «рідному» банкоматі або на крайній випадок - у пункті видачі готівки. Решта варіантів занадто дорогі. Зручно, що графік погашення складається, відповідно до побажань клієнта - якщо йому зручніше оплачувати заборгованість на початку місяця - співробітник банку поставить будь-яке число з першої декади ще при оформленні кредитного договору, аналогічно, якщо в середині або в кінці, тільки декади будуть, відповідно, друге і третя. Радує наявність пільгового періоду і не найвища стандартна процентна ставка.

Поделитесь материалом со своими друзьями: