Сообщение об ошибке

Notice: Only variables should be passed by reference в функции eval() (строка 6 в файле /var/www/fastuser/data/www/infosec.com.ua/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).

Кредитна карта від ПУМБ. Всі нюанси і підводні камені

Кредитна карта від ПУМБ банку - це платіжний інструмент на всі випадки життя. Можна, як знімати готівку, так і розплачуватися за безготівковим розрахунком, користуватися пільговим періодом, сервісом «Покупки в розстрочку» і так далі. Випускається у двох видах: «раціо» і «емоціо».

Як оформити кредитну карту від банку ПУМБ?

Для оформлення даної кредитної карти необхідні: паспорт, ідентифікаційний податковий код, пенсійне посвідчення (якщо заявку подав пенсіонер) або довідка про розмір заробітної плати. До пенсійного посвідчення повинна додаватися довідка з Пенсійного фонду або Управління соціального захисту. У ній буде відображена сума пенсії, одержуваної потенційним позичальником. Можна замовити карту в режимі онлайн, але краще зайти в найближче відділення разом з пакетом документів. Через 1-2 години ви отримаєте SMS-повідомлення з рішенням кредитного комітету та призначеної сумою ліміту. Додаткова активація не потрібна.

Читайте також Кредитна карта Просто Карта від Платінум Банку

Вартість оформлення та обслуговування кредитки від ПУМБ

Оформлення картки від ПУМБ банку відбувається абсолютно безкоштовно. Перший рік річного обслуговування також не оплачується. А ось, починаючи з другого року, нараховується оплата в розмірі або 9.99 грн / місяць, або 500 гривень на рік (залежить від типу картки). Якщо ж сумарна витрата по першому типу карти складе не менше 1 500 гривень за перший рік використання або не менше 35 000 гривень по другому типу карти за той же період, плата за обслуговування не стягується взагалі.

Як зняти готівку з картки від банку ПУМБ? Де можна зняти?

Готівку можна зняти в банкоматах ПУМБ банку, в касах відділень вищезгаданого банку, в банкоматах-партнерах і будь-яких інших. Різниця в тарифах на зняття готівки обумовлена типом карти. Для зняття готівки через касу ПУМБ банку необхідні карта і паспорт. При відсутності того чи іншого, зняття готівки може виявитися скрутним. Паспорт можна замінити будь-яким іншим документом, в якому вклеєно фото клієнта, наприклад, правами на управління транспортним засобом.

Вартість зняття готівки через банкомати

Зняття готівки через банкомати і каси ПУМБ банку для карти «раціо» оплачується з розрахунку 2% від суми зняття (мін. 5 грн). Така ж точно вартість зняття готівки по даній карті і в банкоматах банків-партнерів. Банкоматах і касах інших банків доведеться віддати 3% від суми, що знімається + 5 грн. А от за кордоном будь-який банкомат забере вже 4% + 5 гривень.

Для картки «емоціо» тариф на зняття всюди єдиний - 4% від суми, що знімається + 5 гривень, незалежно від того, який банкомат або чию касу ви використовували для зняття готівки.

Читайте також Кредитна карта Gold Максимум від Альфа Банку. Переваги та недоліки

Кредитний ліміт по кредитній карті банку ПУМБ

Кредитний ліміт по карті від ПУМБ банку може бути рівний двом заробітним платам. Це стеля. Кредитний ліміт визначає банківський комітет укупі зі службою безпеки банку. Банк може змінити ваш кредитний ліміт в односторонньому порядку. Може збільшити або зменшити його на підставі оцінки кредитного рейтингу - відсутності або наявності простроченої заборгованості, інтенсивності руху коштів на картковому рахунку і так далі. Можна спробувати збільшити кредитний ліміт, написавши спеціальну заяву. При собі необхідно мати паспорт та довідку про розмір заробітної плати.

Чи є на кредитній карті пільговий (грейс) період?

Пільговий період по даній карті складає до 56 днів. Тривалість залежить від типу картки. Для кредитки «раціо» грейс період поширюється на будь-які фінансові операції, а от для «емоціо» є обмеження - тільки на покупки за безготівковим розрахунком. Зате для «раціо» пільговий період трохи менше - до 46 днів. Він триває від моменту зняття готівки або зробленої покупки до першої ж дати погашення, яка слідує за числом, в якому необхідний обов'язковий платіж.

Якщо дата платежу за цим типом карти - це 5 число кожного місяця, то дата розрахунку обов'язкового погашення - 20 число. Купуючи що-небудь, наприклад з 21 червня до 20 липня пільговий період протримається до 5 серпня включно, і складе майже 46 днів.

Якщо дата платежу за кредиткою «раціо» - 15 число кожного місяця, то дата розрахунку обов'язкового погашення - 30 число. Знімаючи готівку з 31 травня (або 1-го червня) до кінця місяця, ви потрапляєте в пільговий період до 15 липня включно.

Якщо ви оплачуєте 25 числа кожного місяця, то дата розрахунку обов'язкового погашення будуть 10-ті числа. При витратах з картки в період з 11 травня по 10 червня пільговий період продовжиться до 25 липня включно.

По карті «емоціо» розрахунок пільгового періоду аналогічний. Для того, щоб відсотки не нараховувалися, необхідно погасити заборгованість повністю до дати обов'язкового платежу. Якщо заборгованість не погашена протягом пільгового періоду - нараховується стандартна процентна ставка.

Читайте також Кредитна карта Visa Classik від ОТP Банку. Переваги та недоліки

Порядок погашення кредиту по кредитній карті від ПУМБ

По кредитній карті «раціо» їх дві - на фінансові операції за безготівковим розрахунком нараховують 34-36% річних. А по зняттю готівки - 44-46% річних. По карті «Емоціо» їх також дві - 32-34% річних за безготівковими і 40-44% річних по готівкових операціях. Конкретна цифра залежить від типу картки. Щомісячний платіж - не менше 3% від суми заборгованості плюс відсотки, нараховані на цю дату і комісії (при необхідності). Дата погашення заборгованості клієнту дається на вибір - 5-е, 15-е або 25-е число. Максимальний термін погашення карти практично не обмежений - її легко перевипустити, а після першого року використання вона автоматично пролонгується.

Прострочили оплату по кредитній карті. Що буде?

Штрафні санкції за прострочення поточного платежу залишаються на розсуд кредитного комітету банку. Якщо причина простроченого платежу поважна - штрафних санкцій, як правило, не накладають, але її доведеться підтвердити офіційно.

Використання кредитки ПУМБу як дебетової картки

Власні кошти на карті зберігати можна, але процентна ставка на позитивний залишок на рахунку не нараховується.

Як покласти гроші на кредитну карту?

Погашати заборгованість можна через банкомати ПУМБ, через касу цього та інших банків, через Інтернет сервіс і з інших рахунків, відкритих в ПУМБ банку при їх наявності. При будь-якому виді поповнення ви зобов'язані мати при собі карту, комісія за погашення заборгованості відсутня. Простежити рух коштів на картковому рахунку, а також отримати виписку в паперовому вигляді можна в сервісі «ПУМБ online» або будь-якому відділенні банку. Отримання виписки безкоштовно.

Читайте також Кредитна картка з пільговим періодом від Укрсиббанку. Переваги та недоліки

Переваги та недоліки даної кредитної карти в порівнянні з аналогічними картами інших банків

Дві дещо різні карти для різного типу людей. Досить висока процентна ставка - це мінус, а от безкоштовний випуск і перший рік обслуговування, не особливо високий відсоток за зняття, можливість вільного використання карт за кордоном - безперечні плюси.

Поделитесь материалом со своими друзьями: