Сообщение об ошибке

Notice: Only variables should be passed by reference в функции eval() (строка 6 в файле /var/www/fastuser/data/www/infosec.com.ua/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).

Кредитна картка «Універсальна» від ПриватБанку. Всі нюанси та підводні камені

Кредитна картка «Універсальна» є найпопулярнішим продуктом в Приватбанку. Вона є приблизно у 80% українських користувачів, багато хто використовує її, як депозитну картку із кредитним лімітом.

Як оформити карту Універсальну від Приватбанку?

Для оформлення кредитної картки «Універсальна» необхідні лише паспорт громадянина України та ідентифікаційний податковий код. Як правило, той, хто оформляє карту, називає місце роботи, а кредитний менеджер перевіряє надані йому відомості. Якщо вони виявляються вірними - карта буде оформлена. Для оформлення картки необхідно прийти в будь-яке відділення Приватбанку, а ось заявку на її отримання можна подати прямо, не виходячи з дому - в кабінеті «Приват24» або на сайті банку. Іноді заявку на оформлення картки подають агенти Приватбанку, в таких випадках кредитний менеджер передзвонює майбутньому власникові карти і уточнює необхідні відомості.

Оформити універсальну карту від Приватбанку можно на цій сторінці

Оформити універсальну карту віл Приватбанку з фото можно на цій сторінці

Як активувати кредитну карту Універсальну від Приватбанку?

Після того, як «Універсальна» отримана на руки, її треба активувати. Зробити це можна кількома способами:

  • Відправити SMS зі словом ACTIVE + останні чотири цифри номера карти.
  • За допомогою дзвінка на автоматизовану систему обслуговування клієнтів банку (0-800-500-80-4). Далі слідувати голосовим підказкам.
  • Зателефонувати на "гарячу лінію" Приватбанку (0-800-500-00-3). Дочекавшись відповіді оператора, потрібно пройти процедуру верифікації та активувати карту.
  • Через банкомат. Вставити карту, ввести свій номер телефону, потім ввести пароль з SMS, отриманого приблизно протягом хвилини.

Отримати картку «Універсальна» можна швидко і просто - її оформлення будь-яким способом займає всього 20-30 хвилин.

Вартість оформлення та обслуговування Універсальної кредитки

Дану карту можна спокійно отримати «на всякий випадок», так як її оформлення та обслуговування не коштуватиме вам ні копійки.

Як зняти готівку з кредитної карти Приватбанку? Де можна зняти?

Готівку з кредитної картки можна зняти або в банкоматі, або через касу. Комісія при знятті готівки хоч в банкоматі, хоч через касу абсолютно однакова і залежить від суми, що знімається. Діє принцип «чим менше знімаєш, тим більше оплачуєш», а конкретно тарифи наступні:

  • До 100 грн. - Комісія 5 грн.
  • Від 100.01 до 200 - 10 грн.
  • Від 200.01 до 300 - 15 грн.
  • Від 300.01 до 400 - 20 грн.
  • Від 400.01 до 500 - 25 грн.
  • Понад 500 гривень - 4% від суми, що знімається.

Ніяких додаткових платежів при отриманні готівки через касу не існує. Для того, щоб отримати готівку в касі, необхідні або безпосередньо кредитка, або паспорт. Тобто, наявність карти не обов'язкова, якщо є паспорт і навпаки.

Вартість зняття готівки з кредитної карти через банкомати

Якщо ви знімаєте власні кошти - банк забере 1% при знятті в будь-якому банкоматі ПриватБанку України і 2% у зарубіжних банкоматах. Зняття кредитних коштів оплачується за тими ж тарифами, що і отримання готівки в касі. Тарифи не змінюються, навіть, якщо ви будете знімати готівку в банкоматі будь-якого іншого банку.

Кредитний ліміт по карті Універсальній

Розмір кредитного ліміту по карті «Універсальна» визначає кредитний комітет банку. Майбутній власник карти вказує бажаний ліміт при заповненні заявки, але, за наявності лише паспорта та ідентифікаційного коду, максимальний кредитний ліміт може скласти лише 8000 гривень. Втім, якщо ви хочете отримати кредитний ліміт на набагато більшу суму, доведеться надати довідку про заробітну плату за останні 6 місяців, але цей документ не обов'язковий. Тим, хто не працевлаштований, нададуть мінімальний ліміт - 500-1000 гривень, а хто не має ідентифікаційного коду, можуть оформити лише карту з нульовим лімітом. Заявку на підвищення кредитного ліміту можна подавати кожні три-чотири місяці. Максимальний ліміт по картці «Універсальна» становить 25 000 гривень.

Чи є на кредитній карті Універсальній пільговий (грейс) період?

На карті «Універсальна» мається пільговий період, протягом якого можна погасити кредит, не сплачуючи відсотки. Він складає до 55 днів, і ви не переплатите жодної зайвої копійки, якщо погасите заборгованість до 25-го числа в місяці, який слідує за поточним, тобто тим, в якому був задіяний кредитний ліміт або його частину. Наприклад, 6 березня було знято 500 гривень, 15 березня - ще 500, а 12 квітня ви зняли ще 800 гривень. До 25 квітня вам необхідно погасити тільки березневий кредит, тобто, 1000 гривень, і відсотки платити не доведеться. А ще 800 гривень ви погасите до 25 травня. Якщо ж ви не встигнете погасити заборгованість у пільговий період, на неї нараховуватиметься процентна ставка в стандартному розмірі. До того ж не варто забувати про щомісячні мінімальні платежі.

Порядок погашення кредиту по кредитній карті Універсальній

Стандартна (або базова) процентна ставка по карті «Універсальна» дорівнює 2.5% на місяць від знятої суми. Мінімальний платіж становить 7% від боргу, але не менше 50 грн і не більше залишку заборгованості на карті. Погашати заборгованість слід до 25 числа наступного місяця. Тобто, якщо кредитний ліміт знятий в травні, платіж має бути проведений до 25 червня. Максимального терміну, як такого, не існує - так як дана карта з поновлюваним кредитним лімітом. Закінчення терміну настане лише тоді, коли він буде повністю закритий, а карта здана в банк за непотрібністю.

Прострочили оплату по кредитній карті Універсальній. Що буде?

Якщо виникло прострочення більш, ніж на місяць, то банк може нарахувати штраф 500 гривень і 5% від неповерненого ліміту. Оштрафувати вас вийде лише на 30-й день, тобто, строго по закінченню місяця, але за 10 днів до нарахування штрафу, ви отримаєте SMS про навислу загрозу. Встигнувши погасити заборгованість в ці 10 днів, ви уникнете штрафних санкцій. Плюс до вищеперелічених неприємностей додається пеня, що нараховується щодня. Розраховується вона за принципом 2.5% використаного ліміта/30 доби +50 гривень. Якщо ж оплата не була проведена протягом двох місяців і більше, то 50 гривень перетворюються в 100, і така пеня нараховується за кожний випадок виникнення прострочення. Щоб дізнатися докладніше про штрафні санкції, що застосовуються конкретно до вашої карти, достатньо звернутися у відділення Приватбанку або зателефонувати на «гарячу лінію».

Пеню списують в момент списання відсотків з карткового рахунку, а от штраф оплачується окремо і в першу чергу. У підсумку, при внесенні будь-якого платежу спочатку списується пеня, потім відсотки і лише наприкінці - безпосередньо заборгованість. Точну суму дізнавайтеся у співробітників Приватбанку.

Використання кредитки Універсальної як дебетової картки

Кредитну карту «Універсальна» можна і потрібно використовувати як дебетову карту. Активувати депозитні властивості рахунку можна в особистому кабінеті «Приват24» або в банкоматі. Якщо сума власних коштів, яка знаходиться на карті, перевищує 100 гривень, на неї нараховуються додаткові 10% річних. Дохід нараховується на бонусний рахунок і його можна використовувати при покупках в магазинах-учасниках «Бонус +». Варто лише попередити продавця, що ви оплачуєте покупку з бонусного рахунку, і основний рахунок залишиться недоторканим. Впізнати такі магазини можна за спеціальним логотипом.

Як покласти гроші на універсальну кредитку?

Поповнення картки «Універсальна» можна здійснити через мережу терміналів самообслуговування або касу у відділенні Приватбанку. Є і ще один варіант поповнення карти - через Приват24. Для того, щоб покласти гроші на картковий рахунок в касі, потрібна або карта, або паспорт. В останньому випадку необхідно знати номер поповнюваною карти. Додаткова комісія при даному виді поповнення не стягується.

Оформити універсальну карту від Приватбанку можно на цій сторінці

Оформити універсальну карту віл Приватбанку з фото можно на цій сторінці

Як отримати виписку по карті?

Завдяки сучасним способам обслуговування кредитних карт, ви можете з легкістю контролювати рух фінансових коштів на картковому рахунку. Так, отримати виписку по карті можна трьома способами:

  • У терміналі самообслуговування або банкоматі Приватбанку. Необхідно вибрати пункт «Банківські операції» та підпункт «Виписка по карті». Вставте карту в картоприймач, введіть ПІН-код і виберіть період, за який хочете отримати виписку. Інформацію можна переглянути прямо з екрану терміналу або отримати її в паперовому варіанті абсолютно безкоштовно.
  • В особистому кабінеті Приват24 - варто лише вибрати цікаву для вас карту і клікнути на кнопку «Показати виписки». Період можна коригувати. За замовчуванням показується інформація за найближчий місяць. Інтервал виписки не може перевищувати чотирьох місяців.
  • У будь-якому відділенні Приватбанку. Кредитний менеджер створить виписку в паперовому варіанті, операція безкоштовна.

Таким чином, виписку по руху коштів на вашому картковому рахунку можна отримати практично в будь-який момент.

Переваги та недоліки даної кредитної карти в порівнянні з аналогічними картами інших банків

Кредитна картка «Універсальна» від ПриватБанку доступна всім і кожному, за умови наявності громадянства України. Оформлення та обслуговування безкоштовні, отже, додаткові суми, крім відсоткової ставки та штрафних санкцій при необхідності зніматися не будуть. Злегка зависока процентна ставка, але оплати відсотків можна уникнути зовсім, користуючись пільговим періодом, а комісії при знятті готівки - розплачуючись карткою в магазинах або хоча б, не знімаючи кредитний ліміт, а використовуючи як готівки власні кошти. З додаткових зручностей варто відзначити величезну мережу банкоматів і терміналів самообслуговування по Україні, а також можливість зняти готівку в будь-якому іншому банкоматі, без зміни комісії. В цілому, карта вельми зручна в застосуванні.

Поделитесь материалом со своими друзьями: