Сообщение об ошибке

Notice: Only variables should be passed by reference в функции eval() (строка 6 в файле /var/www/fastuser/data/www/infosec.com.ua/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).

Кредитна карта від Надра банку. Переваги та недоліки

Надра банк вважається одним з найбільш лояльних банків, і кредитки, які він випускає, користуються попитом. Кредитка від Надра банку доступна практично всім, але ті, хто пред'являє не тільки документи про офіційне працевлаштування, але й додаткові докази власної платоспроможності, мають набагато більше шансів її отримати.

Як оформити кредитку від банку Надра?

Для того, щоб оформити кредитну карту від Надра банку, необхідно прийти в будь-яке відділення з паспортом, ідентифікаційним податковим кодом і довідкою про розмір регулярно одержуваного доходу. Це може бути не тільки заробітна плата, але й пенсія, стипендія та інше. Дистанційно можна передати лише свої контактні дані. Кредитний менеджер банку передзвонить вам, і, уточнивши ваші дані, відправить заявку на розгляд кредитного комітету. Як тільки прийде позитивне рішення, співробітник банку вам про це повідомить, запросивши до відділення банку для продовження оформлення кредитки. Можна оформити заявку і відразу ж у відділенні, заповнивши анкету і пред'явивши потрібні документи. Після видачі карти на руки її додаткової активації не буде потрібно - карта готова до подальшого використання. Нарахований кредитний ліміт з'явиться на карті протягом двох-трьох годин.

Вартість оформлення та обслуговування кредитки від Надра банку

Кредитка Надра банку оформляється абсолютно безкоштовно, а от її обслуговування обійдеться в суму до 240 гривень на рік - вартість може залежати від класу карти. Тому не варто відкривати кредитку «про всяк випадок», плату за річне обслуговування будуть знімати прямо з карти, створюючи нестачу ліміту. Точну вартість обслуговування кредитної карти краще уточнити безпосередньо у відділенні банку, так як Надра банк постійно влаштовує акції, які можуть вплинути на ціну.

Як зняти готівку з кредитної картки Надра банку? Де можна зняти?

Зняття готівки з кредитки Надра банку проводиться в банкоматах і касах відділень. Для того, щоб виконати таку операцію в касі відділення Надра банку, необхідно обов'язково мати з собою карту і паспорт, інакше в знятті готівки буде відмовлено.

Вартість зняття готівки через банкомати

Вартість зняття готівки в банкоматах Надри - 1.1% + 5 гривень. Зняти можна в будь-якому банку, але, так як Надра банк не перебуває в жодній банкоматної мережі, зняття готівки в іншому банкоматі обійдеться вам в 2.90% + ті ж 5 гривень.

Кредитний ліміт по карті від банку Надра

Кредитний ліміт не виражений у твердій сумі і становить розмір постійного підтвердженого доходу, збільшений у три рази. Велика «біла» заробітна плата дає можливість отримати максимальний розмір кредитного ліміту - 50 000 гривень. Підвищити ліміт можна, пред'явивши кредитному менеджерові документи на володіння нерухомістю або автомобілем, а також, знайшовши поручителя. Втім, при встановленні кредитного ліміту враховується багато чого, зокрема, стаж роботи, сімейний статус, наявність додаткового доходу і так далі.

Чи є на кредитній карті від Надра банку пільговий (грейс) період?

Пільговий період для кредитки Надра банку «включається» лише тоді, коли покупець розраховується карткою в супермаркетах або інших торговельних точках, де прийнятний безготівковий розрахунок. При знятті готівки це правило не спрацьовує. Пільговий період може досягати 45 днів, погасити заборгованість, що утворилася на карті, необхідно до 15 числа наступного місяця. Наприклад, 6 травня були оплачені продукти на загальну суму 750 гривень, 16 травня ви скупилися ще на 600 гривень, а 12 червня пройшла покупка на 1250 гривень. Щоб нарахувати мінімальний відсоток (0.01% річних) необхідно травневі витрати, загальною сумою в 1350 гривень погасити до 15 червня, а ось червневі 1250 гривень можна оплатити вже в липні, також до 15 числа. Якщо ж позичальник не встигає вписатися в пільговий період, на суму заборгованості нараховується стандартна процентна ставка.

Порядок погашення кредиту по кредитній карті

Процентна ставка банку Надра на кредитній карті становить від 26% до 31% річних. Такий розкид обумовлений гнучким індивідуальним підходом до кожного клієнта - процентна ставка залежить від рівня картки, причому, залежність зворотна - більш високий клас має на увазі більш низький відсоток. До того ж іноді банк трохи знижує відсоток на знак лояльності, наприклад, постійним клієнтам з бездоганною кредитною історією. Надра банк - одна з тих фінансово-кредитних установ, яке при оформленні кредитної картки задає питання про дату погашення. Якщо клієнтові зручно погашати 15 числа - саме воно ставиться у графіку погашення, якщо 20-го, то, значить, поставлять його. Зрозуміло, дана привілея не стосується погашення в пільговий період.

Мінімальний платіж по кредитній карті від Надра банку складає всього 2% від використаних кредитних коштів і нараховується на день оплати. Але фахівці рекомендують оплачувати більше, так як можуть бути зняті додаткові платежі (те ж річне обслуговування) і платіж виявиться неповним. А неповний мінімальний платіж може спричинити штрафні санкції та зіпсувати кредитну історію. Максимального терміну погашення кредиту немає, так як карту, при бажанні, легко перевипустити.

Прострочили оплату по кредитній карті Надра банку. Що буде?

Якщо виявився прострочений платіж, банк може оштрафувати позичальника за рахунок різкого підвищення процентної ставки, аж до 36% річних. Точну процентну ставку доведеться дізнаватися у відділенні банку - «гаряча лінія» нічого не говорить з цього приводу. Втім, якщо причина простроченого платежу цілком поважна, і ви зможете це підтвердити офіційними документами - штрафні санкції можуть і скасувати. Це питання вирішує кредитний комітет. Крім підвищення ставки, банк Надра знімає одноразовий платіж від 10 до 50 гривень. Тому уточнюйте баланс на карті і витрату кредитних коштів, перш ніж погашати черговий платіж по карті після прострочення - можливо, мінімальний платіж буде набагато вище, ніж зазвичай. Сума погашається таким чином: спочатку штрафи і пеня, далі відсотки, що набігли до дня погашення і, нарешті, сама заборгованість.

Використання кредитки Надра банку як дебетової картки

Кредитну карту від Надра банку цілком можна використовувати для отримання та зберігання власних коштів, але, на відміну від багатьох своїх «колег» даний банк не нараховує відсотки на них. Для отримання відсотків доведеться відкривати окремий депозит. Втім, зберігання певної суми власних грошових коштів зручно тим, хто оформив поручительство на регулярний платіж з картки / на карту, щоб не забувати погашати кредит або проводити оплату будь-якого іншого рахунку автоматично.

Як покласти гроші на кредитну карту від Надра банку?

Поповнити картковий рахунок можна в цілодобових зонах самообслуговування, якими обладнано будь-яке відділення банку. За допомогою спеціального терміналу з функцією прийому готівки карта поповнюється практично моментально. У робочі дні можна поповнити картку в касі відділення. Обидва види закидання готівки на картковий рахунок здійснюються безкоштовно. Для поповнення через касу наявність карти обов'язкова. Історію операцій можна дізнатися у кредитного менеджера, прямо в банкоматі або подивитися на терміналі. Тим, хто має доступ до карти через Інтернет, варто скористатися системою «Інтернет Клієнт-банк». Паперовий варіант виписки по карті можна отримати в будь-якому відділенні банку абсолютно безкоштовно. Теоретично її можна отримати і в банкоматі, але на практиці це досить складно - то паперу немає, то дана функція відключена.

Переваги та недоліки кредитної картки Надра банку в порівнянні з аналогічними картами інших банків

В цілому досить зручна кредитна карта. Навіть відсоток за зняття набагато нижче, ніж у деяких інших банків. Немає необхідності в додатковій активації, та й оформляється вона досить швидко. Засмучує різке підвищення процентної ставки внаслідок простроченого платежу та особливі умови пільгового періоду.

Поделитесь материалом со своими друзьями: