Сообщение об ошибке

Notice: Only variables should be passed by reference в функции eval() (строка 6 в файле /var/www/fastuser/data/www/infosec.com.ua/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).

Кредитна карта "Прозора" від Райффайзенбанк Аваль. Переваги та підводні камені

Кредитна картка «Прозора» цілком виправдовує свою назву - фінансовій установі Райффайзенбанк Аваль вдалося створити кредитний продукт з абсолютно прозорими умовами використання. Його зручно отримувати, просто експлуатувати і легко погашати позику.

Як оформити карту Прозору від банку Райффайзенбанк Аваль?

Для отримання картки з прозорими умовами використання необхідно пред'явити паспорт громадянина України, а також ідентифікаційний податковий код. Представники сильної половини людства повинні мати з собою військовий квиток, але дане правило діє тільки до 25 років. Довідка про розмір заробітної плати не обов'язкова, але бажана. Кредит видається людям у віковому діапазоні від 21 до 55 років. Оформляється карта тільки у відділеннях банку Аваль, але подати попередню заявку можна і через Інтернет, заповнивши спеціальну форму на сайті Райффайзенбанку. Після видачі карти додаткова активація відбувається автоматично при першій же операції з картою в банкоматі, терміналі, кіоску самообслуговування і так далі. Найголовніше при цьому - ввести вірний Пін-код, після цієї дії карта моментально стає активною. Виняток - POS-термінали для безготівкового розрахунку в магазині - активація карти з їх допомогою неможлива. Гроші зараховуються протягом доби і картою можна користуватися за призначенням.

Вартість оформлення та обслуговування кредитки Прозорої від Райффайзенбанк Аваль

Оформлення кредитної картки Райффайзенбанку Аваль проводиться абсолютно безкоштовно, річне обслуговування також не коштує ні копійки. Цю кредитку можна оформити просто так - «про всяк випадок», так як оплата за використання нараховується тільки в процесі експлуатації карти.

Як зняти готівку з кредитки від банку Аваль? Де можна зняти?

Готівку з кредитної картки «Прозора» можна зняти в будь-якому банкоматі, як всередині держави, так і за кордоном. Каси відділень Райффайзенбанк Аваль також видають готівку, але лише за пред'явленням паспорта укупі з картою. За відсутності будь-чого з перерахованого вище, готівку через касу зняти неможливо. Додаткову комісію за зняття готівки в касі не нараховують.

Вартість зняття готівки з кредитної картки Прозора через банкомати

Готівкові гроші можна знімати через «рідні» банкомати, партнерську мережу, а також в інших банках, причому, комісія за зняття буде абсолютно однакова - 3% + 15 гривень, незалежно від суми. Правда, в інших банках, а також при знятті готівки за кордоном до вищезазначеної суми додається комісія цих самих банків.

Кредитний ліміт по карті від Райффайзенбанку

Кредитний ліміт може прирівнюватися трьом середнім заробітним платам, а максимальний ліміт становить 50 000 гривень. Нараховують його відповідно до рішення кредитного комітету, а воно залежить від кількох факторів: підтверджений у вас дохід чи ні, офіційне працевлаштування або індивідуальне підприємництво, трудовий стаж, сімейний статус, при неофіційному працевлаштуванні - можливість додзвонитися до роботодавця та уточнити дану вами інформацію, причому телефон повинен бути обов'язково стаціонарним. Взагалі-таких телефонів потрібно, як мінімум, два.

Чи є на кредитній карті від банку Аваль пільговий (грейс) період?

Пільговий або грейс період на карті є і дуже навіть чималий - до 57 днів. Оплата кредитної заборгованості повинна здійснитися до 25 числа місяця, наступного за місяцем проведення платіжної операції. Це стосується першого зняття / поповнення, а далі ви повинні встигати проводити оплату до 20 числа. Наприклад, ви тільки що отримали кредитну картку «Прозора» від Райффайзенбанк Аваль і на радощах вирішили відзначити цю справу чаєм з тортом. Покупки затягнули на 250 гривень, і було це 12 травня. Трохи пізніше - 18 травня - ви витратили ще 500 гривень, а 11 червня у вас з карти пішла ціла 1000 гривень. У підсумку, щоб «не потрапити на відсотки» ви повинні погасити «травневі» 750 гривень до 25 червня, а ось червнева 1000 ляже на картковий рахунок без відсотків, якщо ви встигнете покласти її до 20 липня. Якщо ж кредит не буде погашений протягом пільгового періоду, то на витрачену суму нараховуватимуться відсотки, згідно базової відсоткової ставки.

Порядок погашення кредиту по кредитній карті Прозора

Фактична процентна ставка для кредитної картки «Прозора» від Райффайзенбанку Аваль дорівнює 40.8% річних. У дане число входить ще й страхова сума - щомісячний платіж 0.4% від залишку кредитної заборгованості. Оплата повинна проводитися до 20 числа кожного місяця в сумі, яка становить не менше 5% від суми фактичного боргу + 50 гривень. Максимального терміну погашення не існує - при бажанні карту можна перевипустити, до речі, базовий термін дії кредитної картки становить чотири роки. Дізнатися або уточнити суму щомісячного платежу можна кількома способами:

  • Підключивши мобільний банкінг, і отримуючи SMS-повідомлення на телефон.
  • За допомогою Інтернет банкінгу (система «Райффайзен онлайн»).
  • За допомогою «гарячої лінії по будь-якому з номерів: 0-800-500-500 (для будь-якого стаціонарного телефону по Україні), (044) 490-88-88 (для мешканців Києва) або 521 з мобільного телефону.

Прострочили оплату по кредитній карті від Райффайзенбанку Аваль. Що буде?

Це чи не єдиний банківський продукт, прострочений платіж за яким не загрожує позичальникові пені та штрафними санкціями. Якщо ви з якоїсь причини не в змозі оплатити кредитну заборгованість в поточному місяці, наступного ви просто оплатите подвійну суму, а, можливо, навіть і менше - дивлячись якого числа наступного місяця ви будете платити. Але варто попередити про це банк, зателефонувавши на «гарячу лінію», а краще - звернувшись до найближчого відділення і поговоривши з кредитним менеджером. До речі, вся сплачена сума за винятком нарахованих відсотків, знову потрапить на ваш картковий рахунок і стане доступною до використання. Уточніть розмір платежу у відділенні банку, щоб не потрапити в халепу, так як спочатку йде погашення нарахованих відсотків, і лише потім - тіла кредиту. Прострочених платежів може не бути, якщо ви підключите одну з послуг Аваль банку - автоматичний платіж із зарплатної або пенсійної картки.

Використання кредитки Прозорої як дебетової картки

Зберігати власні кошти на банківській карті - це вельми зручно і кредитна карта «Прозора» від Райффайзенбанку Аваль допускає це. Але додаткові відсотки на залишок власних засобів даний банк не нараховує.

Як покласти гроші на карту Прозору від банку Аваль?

Поповнити картковий рахунок можна багатьма способами - з картки на картку прямо через Інтернет, в терміналах банку або інших, кіосках чи зонах самообслуговування, в касах будь-якого відділення. Для останнього виду поповнення необхідно мати з собою паспорт і карту, інакше вам відмовлять у проведенні даної фінансової операції. Дізнатися історію операцій по карті можна у кредитного менеджера, в будь-якому терміналі або банкоматі Аваль. Паперову виписку можна отримати в банкоматі (вартість 10 копійок) або у менеджера Аваль банку абсолютно безкоштовно.

Переваги та недоліки даної кредитної карти в порівнянні з аналогічними картами інших банків

Карта дуже зручна у використанні. Райффайзенбанк Аваль володіє значною мережею банкоматів, тому зняття готівки проблеми не становить. Радує відсутність штрафних санкцій у разі, якщо платіж був прострочений, досить легкі умови отримання карти, безкоштовне оформлення та річне обслуговування картки. Трохи засмучує те, що не нараховуються відсотки на залишок власних коштів на карті, але переваг, безсумнівно, більше.

Поделитесь материалом со своими друзьями: